diumenge, 31 de maig del 2009

Bon dia! Declaració d'intencions.

Aquest és el bloc d’en Joan Moles i Carrera. (Nota. És una prova).
La intenció del bloc és reflexionar en veu alta sobre:
- Pagesos. La situació del món rural a Catalunya i al món. El procés d’urbanització i desruralització és un procés universal irrefrenable i amb enormes conseqüències en tots els camps. Avui, per primer cop en la història de la humanitat, hi ha més persones a zones urbanes que a les zones rurals.
- Llengües. L’interès es focalitza en les llengües americanes “viables”: guaraní, quítxua, aimara, maputxe, nàhuatl i maia. Què pot aportar el cas català i el model “Europa” a aquestes llengües? Quines sinèrgies es poden establir? I què passa amb les llengües africanes?
- Migrants. Arreu del món els processos migratoris són una constant. I ho han estat al llarg de la història. Tots nosaltres provenim de migrants o som migrants nosaltres mateixos dintre de l’espai català, europeu o mundial. El tema és: els drets i deures dels migrants, les vivències personals i les identitats canviants.
- Medi ambient. Qualsevol (nou) model social i econòmic passa per establir una millor gestió del medi ambient. Quins seran els grans canvis individuals i col·lectius que seguirem? Quin model desenvoluparà Europa?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada